En dag på Furholmens hundpensionat

Vad får din hund göra när den bor hos oss på pensionatet?

När hunden kommer till oss börjar vi alltid vistelsen med en promenad. Det är viktigt att lära känna varandra lite och att få sniffa in sig på omgivningarna. Efter det strosar vi runt en stund inne i pensionatet och fixar iordning med egna filtar, leksaker mm innan det är dags att gå in i sin egen box.

I alla boxar finns bädd, filtar, mat och vattenskål. Vi bjuder även på tuggben till de som får åta det.

Aktiviteterna på utevistelsen varierar mycket beroende på årstid, men grunden är att hunden får fyra promenader per dag, två kortare morgon 0ch kväll och två längre rastningar förmiddag och eftermiddag. Vi serverar frukost, lunch och middag till våra gäster.

Våra rastningsmöjligheter är toppen. Vi har en liten rastgård att busa runt i och för dem som klarar att vara lösa finns gårdens 19 ha stora öppna åkermark att springa på. Vi har också sörmlandsleden som passerar oss och erbjuder många alternativ till promenaderna.  

INNE I HUNDPENSIONATET HAR VI DET SÅ HÄR 

I pensionatet finns rymliga och ljusa boxar som är inredda med matta, biabädd eller annan bädd och fleecefiltar. 2/3 av boxarnas mellanväggar är täckta så hundarna har möjlighet att välja om de vill ligga bredvid sin "granne" eller vila för sig själv. Vår erfarenhet är att hundarna blir mycket mer avslappnade när de kan se och nosa på varandra. Nästan alla hundar väljer att sova i den öppna delen. Vi har såklart mobila mellanväggar som kan hängas dit om det skulle behövas.

Precis innanför dörren finns en disk där vi skriver inackorderingsavtal och pratar igenom din hunds vistelse innan du lämnar den hos oss.

Vi har också ett foder/tvättutrymme där vi förvarar foder, har tvättmaskin mm.


AKTIVITETER SOMMARTID!

Vårat underbara läge gör hundverksamheten till en dröm sommartid. Vi har möjlighet att gå förbi vår brygga på vägen hem från promenaden och svalka oss eller helt enkelt lägga en hel förmiddag/eftermiddag vid bryggan med simning, plask och lek och inte minst grävande i sanden!

VINTERTID!

Vintern på Furholmen är alltid bländande vacker. Våra promenadmöjligheter blir dock något inskränkta pga snömängden som gör det svårt att ta sig fram i skogen. Vi började att ploga upp slingrande "rallybanor" på våra vallar och detta blev såklart en succé. Vi fick både möjlighet till härliga promenader trots mycket snö samtidigt som det är otroligt motiverande att sätta fart i svängarna tillsammans med kompisarna!