Om oss
 

Daniel
Jag har varit intresserad, utbildat mig och jobbat inom jord och skog hela livet. Det har blivit mycket maskinkörning av olika slag i olika verksamheter och en del anläggning och trädgård.. Jag har en grund inom jordbruk och skogsbruk och har läst Agroteknikerutbildningen i Skara bland annat. 

Som person trivs jag när det är full fart och när jag får vara utomhus och arbeta med kroppen. Bortsett från djuren som har en stor del av mitt hjärta så har jag jag ett stort intresse för att få planera, utforma och restaurera betesmarker. Jag går gärna med motorsåg och hugger manuellt för att minimera skador på markerna och för att steg för steg se hur landskapet växer fram. Runt om Furholmen har det blivit flera projekt som blivit toppen tycker jag!

Vi gör också varierande uppdrag åt länsstyrelsen som huggningar, att märka ut naturreservat, vandringsstigar och leder samt bygga olika konstruktioner som spänger, broar mm. Det är ett varierande roligt jobb där jag får använda många av mina kunskapsområden på olika sätt. Titta gärna på bilder från uppdragen här >>

När jag inte är hemma på gården eller i skogen så arbetar jag som befälhavare på Oaxenfärjan som går mellan Mörkö och Oaxen.

Vi ses!  // Daniel

 

Angelica 
Jag är i grunden en hästtjej eller hundtjej, eller kanske en djurtjej. Min morfar och mormor var mjölkbönder och jag tror jag har fått min kärlek för allt som har med djur och natur därifrån. I bagaget har jag många utbildningar som är inriktade på företagande, häst och hund i alla dess former. Allt från anatomi och fysiologi till klickerträning och intruktörsutbildningar. Här på gården har sköter jag det administrativa, webb och marknadsföring samt att såklart är mycket med djuren. Under sju år har vi också drivit ett uppskattat hundpensionat på Furholmen.
Min andra drivkraft är helt klart att hjälpa och stötta andra människor på olika sätt. Jag har i unga år jobbat mycket som assistent och utbildat mig inom terapiridning bla.  Som person älskar jag att baka, laga god mat och tycker om att skämma bort andra.
2009 tog jag examen som Stress- och friskvårdsterapeut och har sedan dess lagt till flera utbildningar i samma riktning. Efter att ha jobbat med detta vid sidan av hundpensionat och gården så kommer nu  äntligen mitt koncept Naturlig Närvaro. Det är med stolthet jag lanserar kurser både här på gården och på webben som kommer direkt från hjärtat till dig som behöver pausa från vardagens brus. Läs mer om våra kurser här >>

 Varmt välkommen hit! // Angelica